Méderi
        Theobaldstraat 26

        6191WZ Beek

        06-40201910

 

 

Orthomoleculair algemeen

De basis van Orthomoleculaire Geneeskunde
De Orthomoleculaire geneeskunde valt onder de complementaire geneeskunde ofwel de aanvullende geneeskunde. Dit betekent dat een orthomoleculaire behandeling prima gevolgd kan worden naast een reguliere behandeling.
 
Prof. Linus Pauling, tweemaal Nobelprijswinnaar, introduceerde in 1963 de naam "Orthomoleculaire" Geneeskunde: de juiste molecuul op de juiste plaats brengen moet voor het organisme het uitgangspunt zijn bij het behouden en herstellen van de gezondheid.

Een goede of slechte gezondheid wordt bepaald op het niveau van de biljoenen cellen waaruit het menselijk lichaam bestaat. Voor de duizenden biochemische reacties binnen elke cel zijn vitaminen, aminozuren en spoorelementen nodig. Een chronisch tekort aan deze voedings-stoffen is de meest voorkomende oorzaak van cellulaire disfunctie.

De aanvulling van deze cellen met essentiële voedingsstoffen ondersteunt hun bio-energetische productie en zorgt voor een optimale gezondheid. Bij gebrek aan een adequate aanvulling worden de normale celfuncties op de lange duur verzwakt, zodat de gezondheid verslechtert.

Er is inmiddels via wetenschappelijk onderzoek voldoende aangetoond dat de miljoenen cellen binnen het menselijke lichaam extra voedingsstoffen nodig hebben om op normale wijze te kunnen functioneren. Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op voedingssynergie en een optimale dagelijkse opname van vitaminen en andere essentiële voedingsstoffen die nodig zijn om de gezondheid op peil te houden.

^ Naar boven