Méderi
        Theobaldstraat 26

        6191WZ Beek

        06-40201910

 

 

Referenties

Reacties van mijn patienten zijn niet alleen voor mijzelf erg belangrijk, maar ook voor andere patienten.
Van uw ervaring kan ik alleen maar leren en eventueel verbeteringen aanbrengen als dat nodig is. Uw ervaring is echter ook belangrijk voor andere patienten en kan wellicht net dat duwtje in de rug betekenen dat ze nodig hadden.

Dus als u uw ervaring met andere bezoekers van deze website wilt delen, dan kunt u uw verhaal via e-mail verzenden. Of u schrijft mij uw verhaal als brief en ik zorg dat uw reactie op de website komt!

Mevrouw H. de K. uit Steamboat Springs Colorado (Reumatoïde Artritis)

Sinds begin augustus 2005 blijk ik RA (Rheumatoid Arthritis) te hebben. Medio oktober 2005 heb ik via de website www.pilliewillie.nl contact gezocht met Jack van Dijk en heb zijn advies gevraagd. Ik had gezwollen en pijnlijke enkels en zere polsen. Ik had een actief leven, wat toen moeizaam is geworden.....
Na 2 jaar de adviezen van Jack goed opgevolgd te hebben (o.a. voeding en voedingssupplementen) gaat het nu uitstekend met mij. Ik ben al een jaar zonder medicijnen (Sulfasalazine) en heb geen reuma symptomen. Ik ben weer aan het hardlopen, hiking, skiën etc. Ik neem nog de ester-C 500 mg. dagelijks en slik Omega-3 fish oil en magnesium. Het leven is weer de moeite waard om te leven, ik geniet er juist extra van. Ik heb veel geleerd van het advies van Jack en pas het nog dagelijks toe. (minder koffie, meer rauwkost etc.).
Nogmaals bedankt Jack en het allerbeste!

De heer R. G. uit 's Heerenberg

Een, laten we zeggen tenminste opmerkelijk advies van een Orthomoleculair vakgenoot, dreef mij tot het vragen om een second opinion van Jack inzake een levensbedreigende ziekte. Zijn hieruit voortkomende advies was helder en sterk onderbouwd en zal dan ook worden opgevolgd. Mijn mening over Jack van Dijk is dat hij zeer goed op de hoogte is van de allerlaatste stand van zaken, hij legt bovendien een forse nadruk op een voedingsgerichte aanpak (en terecht) en hij heeft een heldere en deskundige visie ten aanzien van selectie, dosering, kwaliteit en vorm van de benodigde supplementen. Zo mogelijk nog belangrijker, Jack heeft hart voor de zaak én de patient!

Mevrouw T.V. uit Rhenen (reumatoïde artritis / burn-out / depressie)

Ongeveer vier jaar geleden ben ik in contact gekomen met Jack van Dijk. Ik was in die periode volkomen uitgeput, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik had zoveel klachten zowel psychologisch als lichamelijk dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Na een zware burn-out met depressieve klachten ontwikkelde zich in die periode ook nog reumatoïde artritis in beide handen en voeten. Mijn klachten en pijn waren zo overweldigend dat ik een tijd lang niet meer wist waar ik moest beginnen om ‘het’ te doen laten ophouden. De lijst van klachten was lang. Van intense duizeligheid, oorsuizen, hoofdpijnen, buik- en maagklachten, emotionele labiliteit en allergische klachten naar enorm opgezette en vooral pijnlijke handen en voeten. Reguliere medicijnen waren geen optie, ik was al twee maal behandeld voor een medicijnvergiftiging. (door pijnstillers en ontstekingsremmers). Gezien mijn reactie op medicijnen waren reuma-remmers geen optie. Dit tot grote frustratie van mijn toenmalige reumatoloog.
Geen geld voor een niet-reguliere arts of therapeut.
Via de website www.pilliewillie.nl ben ik toen in contact gekomen met Jack, die op dat moment stage liep. Door nauwgezet en heel precies te luisteren is hij met een, op mijn klachten en vooral op mijn beurs toegesneden, behandelplan gekomen.

Heel langzaam ben ik begonnen met een dieet en voedingssupplementen en stapje voor stapje heb ik door de jaren al zijn adviezen opgevolgd. De klachten verdwenen niet direct, dit zou een langdurig proces worden. Maar het hoofd werd helderder, de hoofdpijnen namen af en heel langzaam maar zeker kwamen mijn pijnlijke gewrichten tot rust.
Boven alles is Jack naast mij gaan staan en blijven staan in die hele donkere periode van ontzetting, depressie en pijn. Door zijn geloof in de weg naar gezondheid is hij de steun in mijn rug geweest toen ik zelf de kracht niet meer had. Daar ben ik hem heel erg dankbaar voor!


Het is nu een aantal jaren later en nog steeds steunt Jack mij. Ik geef inmiddels volop Pilates, Yoga en Salsa-lessen en ben inmiddels drie jaar ontstekingsvrij. Met voldoende handvaten om gezond te blijven zie ik de toekomst optimistisch tegemoet. Vier jaar geleden was een toekomst geen optie, overleven was het motto.
Dus van overleven naar leven, wat een groot goed!

Mevrouw R.K. te Oosterblokker (osteoporose / borstkanker)

Zo'n kleine 2 jaar geleden ben ik in contact gekomen met Jack van Dijk. In die tijd had ik last van mijn gewrichten, voornamelijk mijn vingers. Ook kreeg ik te horen dat ik een lichte vorm van botontkalking had. Jack heeft mij voedingssupplementen voorgeschreven en tevens kreeg ik van hem een advies over voeding + dieet.

In januari 2006 kreeg ik borstkanker. Ik ben hieraan geopereerd en daarna bestraald. Jack heeft de voedingssupplementen hierop aangepast en deze hebben er voor gezorgd dat ik in de periode van bestralen totaal niet vermoeid was. Het jaar daarop moest ik voor controle en daar bleek dat de kanker weer teruggekomen was.

Ik heb toen direct contact met Jack opgenomen en hij heeft de therapie wederom aangepast. Nadat de borst was weggehaald heeft de chirurg meteen een herstel operatie uitgevoerd. De uitslag van het borstweefsel was goed, er waren geen kankercellen meer gevonden. Ik ben kort na de operatie weer begonnen met alle voedingssupplementen en voel me nog steeds goed. Van vermoeidheid heb ik nauwelijks last gehad.

Samenvattend kan ik zeggen dat ik veel steun aan Jack heb door zijn adviezen en voorgeschreven voedingssupplementen.

Mevrouw S. de H. te Oss (huidklachten / vermoeidheid)

Vlak voor Kerstmis 2008 kwam ik de website van Jack tegen toen ik weer eens op zoek was naar een oplossing voor de vele klachten die ik had. De twee voornaamste: een onzuivere huid - ik ben 37 - en vitamine B12 deficiëntie, een bewezen erfelijke kwestie die door de gevestigde medische orde niet erkend en dus ook niet behandeld werd. Dat deed ik zelf, zo goed en zo kwaad als dat ging.

Het is nu half april 2009 en het gaat onvoorstelbaar goed met me! Door strikt de – hoofdzakelijk - voedingsadviezen van Jack op te volgen, ben ik een ander mens geworden zowel geestelijk als lichamelijk. Jack is inderdaad een man van “voeding eerst, dan eventueel medicijnen (lees: voedingssupplementen)”. Ik ben er nu zelf achter gekomen dat de juiste voeding alle verschil van de wereld maakt! En ik dacht nog wel dat ik zo gezond at en leefde. Als je bij Jack in behandeling gaat, stap je zowel lichamelijk als geestelijk in de lift. Heerlijk! Naast het feit dat hij oplossingen heeft gevonden voor de twee voornaamste klachten, geniet ik ook van de “bijwerkingen”: ik slaap weer goed, ben aanzienlijk beter gehumeurd, lichamelijk meer ontspannen en heb weer een positieve kijk op het leven gekregen. Ik voel me voor het eerst in bijna 10 jaar weer lekker fit en heb weer zin in het leven. Bovendien zijn diverse andere klachten zoals menstruatiepijn, spontaan verdwenen – ook nog. Ons hele gezinnetje geniet met smaak van de ontdekkingreis door de wereld van het “jezelf gezond eten”. Jack weet precies wat hij doet en mijn man en ik hebben diepe bewondering voor zijn zeer uitgebreide kennis en kunde. Aan hem durf ik mijn gezondheid toe te vertrouwen. En hij is nog hartstikke aardig ook, dus wat wil je nog meer.........?

Mevrouw A. v.d. B te Rotterdam (ziekte van Crohn / psoriasis)

In 2005 kwam ik via de website van Pillie Willie in contact met Jack. Hij heeft mij toen meerdere malen per e-mail advies gegeven. Dat contact was altijd bijzonder positief en toen Jack een eigen praktijk begon ben ik dan ook patiënt/cliënt bij hem geworden. Jack haalde bij mij naar boven wat ik eigenlijk wist en ook wilde: gezond en goed eten om de kwaliteit van mijn leven met de ziekte van Crohn te verbeteren en te zorgen dat de kans op activiteit geminimaliseerd wordt. Ook wilde ik graag van mijn reguliere medicijnen af, in overleg met Jack én mijn internist ben ik hier inmiddels ook al enkele jaren mee gestopt.

Jack wierp zich echt op als mijn ‘eetcoach’ en steunde mij in soms moeilijkere tijden altijd met gevraagde en ongevraagde adviezen ten aanzien van mijn eetpatroon. Ik ben me hierdoor veel bewuster geworden van het effect van voeding op mijn dagelijks leven. Hierdoor ben ik minder moe, heb ik minder hoofdpijn, meer energie en voel me algeheel fitter.

Ook tijdens mijn zwangerschap heb ik veel steun aan Jack gehad. Zijn adviezen op zeer uiteenlopend gebied maakten dat ik de zwangerschap als zeer prettig en niet belastend heb ervaren. En natuurlijk dat ik een supergezonde heerlijke zoon ter wereld heb gebracht! We gaan nu aan de slag met mijn psoriasis, en ik heb alle vertrouwen dat ook daar een aanzienlijke verbetering bereikt kan worden. De impact van de adviezen is echt blijvend. Vaak betrap ik mezelf erop dat ik kritisch de inhoud van mijn keuken- en koelkast bekijk en denk: “Wat zou Jack ervan vinden…..?” Ook probeer ik te zorgen dat zoveel mogelijk mensen in mijn directe omgeving baat hebben bij wat ik van Jack geleerd heb.

Mevrouw C. C. te Zevenbergen (menstruatieklachten / myomen)

Ik ben een vrouw van 46 jaar en ik kreeg begin 2010 last van een onregelmatige, hevige menstruatie met pijnklachten in buik en onderrug. Na 2 gynaecologische consulten en een advies voor een baarmoederverwijdering, waar ik me niet in kon vinden, ben ik op zoek gegaan naar een manier om in eerste instantie mijn pijnklachten, en ondertussen door het vele bloedverlies mijn vermoeidheid, te verminderen. Al zoekende op het internet kwam ik op de site van Jack, en mijn interesse in de orthomoleculaire geneeskunde was gewekt. Ik heb Jack leren kennen als een integere man met een bijzonder kundig advies in de voedingsleer en voedingssupplementen. Nu, begin 2011, zijn mijn klachten nihil en heb ik weer vollop energie voor mijn werk, sociale en sportieve leven!

^ Naar boven